Examen Natuurmanagement - specialisatie Advies en Beleid van de Groene Ruimte

 Examen Natuurmanagement - specialisatie Advies en Beleid van de Groene Ruimte
 • Inhoud

  Het examen bestaat uit een theoretisch en praktisch onderdeel, meer bepaald een schriftelijk examen en een veldoefening. De veldoefening moet je vooraf maken en bezorgen aan de verantwoordelijke van de oefening. Dien je de veldoefening te laat in? Dan kan je niet deelnemen aan het examen. Het examenreglement kan je hier nalezen.

  Slaag je voor het examen? Dan ontvang je een getuigschrift voor ‘Natuurmanagement - specialisatie Advies en Beleid van de Groene Ruimte’. Door te slagen voor het examen bewijs je je kennis over natuurbeleid in Vlaanderen. Het getuigschrift 'Natuurmanagement - specialisatie Advies en Beleid van de Groene Ruimte’ is een meerwaarde op je CV voor functies binnen de natuursector.

  Volg je deze cursus in zelfstudie? Schrijf je dan in voor het examen. Zo krijgen je na de inschrijving toegang tot het cursusmateriaal en alle informatie over de veldoefening.

  Het is mogelijk om je in te schrijven voor meerdere of alle examens Natuurmanagement.

 • Praktische Info

  De te kennen leerstof bestaat uit volgende onderdelen:

  • natuurstreefbeelden en beheer
  • natuurwetgeving
  • communicatieve vaardigheden
  • soortenkennis

  De eindtermen van deze onderdelen vind je hier.

  Daarnaast is het verplicht een veldoefening te maken. Deze moet je vooraf maken en indienen bij de verantwoordelijke van de oefening.

  Naast de eindtermen van de specialisatie moeten ook alle eindtermen van 'Natuurmanagement - basis' gekend zijn. Deze vind je hier.

   
 • Voor wie?

  Iedereen die in het bezit is van het getuigschrift 'Natuurmanagement - basis' of het getuigschrift 'Bosbouwbekwaamheid' kan deelnemen aan het examen. 

  Het specialisatiegetuigschrift is geen noodzakelijke voorwaarde om te solliciteren voor de functie beleidsadviseur bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Hiervoor is enkel het basisgetuigschrift nodig. Het behalen van het specialisatiegetuigschrift kan nog gebeuren na aanwerving bij het ANB.

   
 • Lesgever
  Sarah Rousseaux

  Sarah Rousseaux

  Sarah is bioloog en werkt bij Inverde aan Europese projecten rond Natura 2000. Ze geeft ook opleidingen en maakt digitale kennis op het online platform Ecopedia.be over o.a. Natura 2000, natuurbeheerplannen en natuurmanagement.

   

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen