EHBO-basisopleiding voor boomverzorgers

c
 • Inhoud

  Het vak van boomverzorger is niet zonder risico. Daarom is veiligheid voor jezelf en voor je collega’s steeds prioritair. Bij het klimmen, het werken met de kettingzaag maar eigenlijk ook bij elk ander werk dat je uitvoert.

  Maar soms kan je het noodlot niet tegengaan en loopt er iets fout. In dit geval kan je maar beter weten hoe je moet reageren en wat er moet gebeuren. Het correct toepassen van eerste hulp bij een ongeval of een ziekte kan een mensenleven redden. Bovendien zorgt de eerste verzorging ervoor dat de gevolgen en restletsels beperkt blijven.

  In deze EHBO-basisopleiding krijg je een grondige opleiding specifiek gericht op de risico’s eigen aan het werken in de groene sector en meer bepaald binnen het vak van boomverzorging. Daarnaast leer je oog te hebben voor preventie en veiligheid.

  Het geven van deze opleidingen gebeurt in overeenstemming met artikels I.5-8 en I.5-10 van de codex over het welzijn op het werk.

   

  Ontdek het volledige opleidingsgamma van de Tree Worker Academy

  Deze opleiding kadert in een reeks van opleidingen binnen de Tree Worker Academy. Ontdek het volledige opleidingsgamma op onze overzichtspagina

 • Programma

  Tijdens deze praktijkopleiding komen volgende onderwerpen aan bod: 

  1. Basisprincipes 

  • Rol van de hulpverlener (beschikbaar materiaal, registraties, wettelijk kader) 

  • Belang van veiligheid, samenwerking en coördinatie 

  • Stappenplan eerste hulp 

  • Basistechnieken van eerste hulp 

  2. Herkennen en handelen 

  • Stoornissen in het bewustzijn (flauwte, epilepsie, diabetes, beroerte) 

  • Stoornissen in de ademhaling (verstikking, hyperventilatie, astma) 

  • Stoornissen in de circulatie (hartaanval en shock) 

  • Basis reanimatietechnieken en gebruik AED-toestel 

  3. Andere afwijkingen 

  • Wondverzorging (eigen aan groensector), verbandleer (kruisverband, doekverband ...), oogletsel, inclusief de gevallen waarin men een oog dient te spoelen 

   

 • Praktische Info

  Koninklijk Besluit 

  Natuurinvest (Inverde) voldoet  aan de voorwaarden van de artikelen 12 en 13 van het Koninklijk Besluit van 15 december 2010 betreffende de eerste hulp die verstrekt wordt aan werknemers die slachtoffer worden van een ongeval of die onwel worden en is erkend als instelling die vorming en bijscholing aan hulpverleners mag verstrekken. 

  Opgelet 

  100% aanwezigheid tijdens de opleiding is wettelijk vereist. 

  Permanente evaluatie 

  Tijdens de opleiding is er een permanente evaluatie van de bekwaamheden. De deelnemers die voldoende halen krijgen na de opleiding een geldig getuigschrift eerste hulpverlener.

  Bespaar op de opleiding 

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Zo bespaar je tot 30% op het inschrijvingsgeld.

   

 • Voor wie?

  Je volgde een basisopleiding boomverzorging of je hebt relevante ervaring als uitvoerend boomverzorger. 

 • Lesgever
  Grieko Verschelde

  Grieko Verschelde

  Grieko is een gepassioneerde docent met zin voor realisme en no-nonsense in zijn opleidingen. Hij denkt graag out of the box om jou de nodige kennis aan te leren om je slachtoffer ongeacht de evacuatietijd te kunnen stabiliseren. Grieko is ex-militair met 27 jaar operationele ervaring op het terrein.

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.

Gerelateerde opleidingen