Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting - Lesjaar 2

 Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting - Lesjaar 2
 • Inhoud

  In het eerste jaar Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting kwamen de basisthema's bos, bodem, landschap en plantenkennis aan bod. In het tweede jaar bouw je daarop verder met de twee nieuwe basisthema's bomenbeheer en begrazing. Verdiepen doe je met meer specifieke thema’s zoals daktuinen, groendaken en gevelgroen. In de lessen ecologie en successie krijg je dan weer de handvatten om al deze lessen aan elkaar te breien.

  In dit tweede jaar Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting word je opnieuw getrakteerd op gepassioneerde lesgevers, inspirerende locaties en tal van boeiende opdrachten. Op het einde van dit tweede lesjaar kan je jezelf expert in ecologische tuin- en landschapsinrichting noemen.

   
 • Programma

  Deze onderwerpen komen in de opleiding aan bod

  • Begrazing
  • Poelen en zwemvijvers
  • Groendaken, daktuinen en gevelgroen
  • Successie en ecologische samenhang
  • Bomenbeheer
  • Onderhoudsarme en duurzame beplanting
  • 2-daagse: stadsnatuur en klimaat

  In totaal zijn er opnieuw 10 vaste lesdagen in het tweede jaar. De 2 ontbrekende thema’s worden in september beslist in samenspraak met de cursisten.

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je volgde hiervoor het eerste jaar van de opleiding Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting.

  Plaats

  De lessen vinden plaats op verschillende locaties in Vlaanderen, met uitzondering van één excursie naar Nederland.

  Data

  Het overzicht van alle lesdata vind je bij de inschrijvingsdetails. Daarbij komt een tweedaagse naar Nederland met beide lesgroepen op 15 en 16 mei 2020. Daarnaast zijn er ook reservedagen. Voor de woensdagreeks zijn dit 10 juni en 23 september 2020. Voor de zaterdagreeks 13 juni en 28 september 2020.

  Meer info?

  Voor meer informatie kan je contact opnemen met Alexandra Mannaert via 02 658 24 94.

  Partners

  Inverde organiseert deze opleiding in samenwerking met de Nederlandse Stichting Oase.
  Nederlandse Stichting Oase

   
 • Voor wie?

  Deze opleiding is voor professionele tuin- en landschapsarchitecten, parkbeheerders, tuinaannemers en beheerders van groendomeinen, bossen en cultuurlandschappen. Ook aannemers en ontwerpers van kleine tuinen zijn welkom. En zelfs de (zeer) geïnteresseerde tuinier of natuurliefhebber komt aan z’n trekken.

   
 • Lesgever
  Alexandra Mannaert

  Alexandra Mannaert

  Alexandra Mannaert is van opleiding bio-ingenieur in land- en bosbeheer en werkt al meer dan 15 jaar in de sector van bos- en natuurbeheer. In avondschool behaalde ze een diploma als tuinontwerper. Sinds 2008 werkt ze bij Inverde, waar ze zich bezig houdt met opleidingen over tuin- en landschapsinrichting, bosbeheer en het herkennen van bomen en struiken. Daarnaast staan ook het indienen, opvolgen en uitvoeren van Europese projecten rond bos-, groen- en natuurbeheer op haar cv.

  Annelies Sevenant

  Annelies Sevenant

  Als bio-ingenieur in het land- en bosbeheer vond Annelies steeds dat particuliere tuinen en parken in ons kleine, versnipperde landje een nog veelmeer ecologische rol konden spelen. Daarom volgde ze in Nederland bij Stichting Oase de opleiding ‘Ecologisch hovenier’. Ze maakte voor Inverde mee de vertaalslag van deze opleiding naar een Vlaamse variant, die ze nu ook begeleidt. Verder werkt ze onder andere als freelancer voor Fris in het landschap aan allerlei speelnatuur projecten.

  Valentijn De Cock

  Valentijn De Cock

  Valentijn is van opleiding landschaps-en tuinarchitect. Na enkele jaren in de praktijk, werkt hij al meer dan 10 jaar als praktijkinstructeur bij Inverde. Hij is inhoudelijk verantwoordelijk voor meerdere technische opleidingen, zoals onder andere bosmaaier, ECS 1 en 2, en het snoeien van hagen en heesters. Hij is ook gespecialiseerd in de oude techniek van het haagvlechten. Daarnaast werkt hij mee aan de opleiding ecologische landschapsinrichting en de opleiding tot natuurcoach.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen