Demonstratie kabelondersteunde vellingen

Erkenning bosexploitatie

Demonstratie kabelondersteunde vellingen
 • Inhoud

  Wil je een boom in de juiste richting laten vallen bij een velling? Of hangt een boom tegen de valrichting en kan je er met een machine niet bij? Dan is de kabelondersteunde velling een veilige optie.

  Tijdens deze demonstratiedag maak je kennis met verschillende technieken die het toelaten de kabel zonder veel gedoe aan de boom te hangen, zelfs tot hoogtes van 10 tot 15 m. Daarbij maak je gebruik van verschillende hulpmiddelen: van opsteekhaak en werplijn tot synthetische verlengkabels en meer.

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de erkenningskaart voor bosexploitanten en kopers van hout.

   

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

  Bespaar op de opleiding

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Zo bespaar je tot 30% op het inschrijvingsgeld.

 • Voor wie?

  Voor bosexploitanten en kopers van hout.

   
 • Lesgever
  Robbie Goris

  Robbie Goris

  Robbie startte zijn bosloopbaan op z'n vijfde met het omhakken van dode boompjes. Later verdiepte hij zich in de principes van het natuurgetrouw bosbeheer, de productie van kwaliteitshout en ecologisch verantwoorde bosexploitatie.

  Naast Inverde houdt hij zich ook bezig met het beheer van bossen.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.