Demo grasgoed

Demo grasgoed
 • Inhoud

  In het kader van het INTERREG project GrasGoed wordt een groot inkuilexperiment uitgevoerd om natuurmaaisel te bewaren. Hiervoor werd een innovatieve machine uit Duitsland naar België gehaald. Deze gratis demodag is een unieke kans om de machine in werking te zien. En tegelijk krijg je uitleg van experts over de werking ervan.

  Verschillende aspecten van het experiment worden besproken. Van de logistiek van het aanvoeren van het gras, het inkuilen, de toevoeging van additieven, de afgewerkte slurfsilo’s en analyses van het materiaal. Deze demodag is de ultieme gelegenheid om dit experiment te bezoeken en te evalueren.

  Dit experiment en deze demonstratie zijn een samenwerking tussen Natuurinvest, Natuurpunt, Natuur en Bos, Vandervelden en Feedtuber.

  GrasGoed_Interreg_Logo

   

 • Lesgever
  Willy Verbeke

  Willy Verbeke

  Willy werkt al sinds 1992 bij Natuurinvest en haar voorgangers, waarbij er periodes zijn geweest dat hij vooral bezig was met vegetaties, bosbeheer en hout. De laatste jaren richt hij zich vooral op graslandbeheer en de valorisatie van natuurmaaisel. Hij geeft les en neemt daarnaast deel aan projecten.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.