Bomen knotten

Bomen knotten
Nu inschrijven
Startdatum:
14 november 2019
Locatie:
Nevele (Oost-Vlaanderen)
Jouw prijs:
€ 258,00 (incl. 21% BTW)
 • Inhoud

  Bomen knotten kent een zeer lange traditie. Al eeuwen lang ontdoen we sommige boomsoorten op regelmatige tijdstippen van hun kruin omwille van het hout. Meestal denken we bij knotbomen aan wilgen, maar ook andere boomsoorten kunnen worden geknot. Welke bomen dat zijn en hoe je te werk moet gaan om op een correcte manier te knotten, leer je in deze cursus.

  We beginnen met een kort overzicht van de historiek van knotbomen. Daarna gaan we over tot de praktijk. Je leert verschillende knottechnieken om bomen te knotten van op de grond of in de boom zelf. Je leert daarbij gebruik maken van zowel de handzaag, de kettingzaag als de gemotoriseerde stokzaag.

 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je volgde de opleiding Veilig werken met de kettingzaag - ECS 1 (module 1) en ECS 2 (module 2) of de intensieve opleiding. Je bezit aldus de juiste vaardigheden om een kettingzaag op een veilige manier te kunnen hanteren en bomen te vellen.

 • Voor wie?

  Iedereen die al eens een boom moet knotten en wil leren wat hiervoor de beste en veiligste aanpak is.

 • Lesgever
  Kris Hofkens

  Kris Hofkens

  Na zijn studies technische landbouw heeft Kris zijn kennis verder uitgebreid met onder andere de opleiding  boomverzorging. Na enkele jaren in de praktijk kwam hij in 2005 bij Inverde terecht als lesgever. Hij is gespecialiseerd in boombeheer en volgt met verve de European Chainsaw Certificates op.

Inschrijven

Nevele (Oost-Vlaanderen)

Bomen knotten

 • do 14 november 2019 08:30 - 15:30 | Nevele
 • vr 15 november 2019 08:30 - 15:30 | Nevele
€ 258,00
(incl. 21% BTW)

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Nu inschrijven
Startdatum:
14 november 2019
Locatie:
Nevele (Oost-Vlaanderen)
Jouw prijs:
€ 258,00 (incl. 21% BTW)

Gerelateerde opleidingen