Aansprakelijkheid van leidinggevenden in de bosbouw en keuring van arbeidsmiddelen i.v.m. veiligheid op het werk

kettingzaag
 • Inhoud

  Ondanks alle veiligheidsmaatregelen, gebeuren er soms toch arbeidsongevallen in het bos. Wie is dan precies aansprakelijk voor wat? Of stel: je werknemers vragen extra persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's), ben je dan verplicht deze aan te kopen? En wat als een werknemer zijn taken niet altijd uitvoert zoals afgesproken?

  Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vragen waar je als werkgever/leidinggevende mee te maken krijgt. De antwoorden krijg je tijdens deze opleiding. Aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk brengen we duidelijkheid in deze moeilijke materie. We staan ook stil bij het hedendaags veiligheids- en welzijnsdenken en het belang van het veiligheids- en welzijnsbeleid in kleinere ondernemingen.

  Tijdens het tweede deel van de opleiding focussen we op keuring van arbeidsmiddelen in verband met veiligheid op het werk. Wat verstaan we onder 'arbeidsmiddelen'? Onderhoudsplicht, wettelijke keuring, visuele keuring ... zijn maar enkele begrippen als het gaat over werken met personeel en materialen. Tijdens deze cursus graven we iets dieper in dit deel van de welzijnswet, zodat het duidelijk wordt wat je als werkgever of leidinggevende verplicht bent om te doen.

 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

  Bespaar op de opleiding

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Zo bespaar je tot 30% op het inschrijvingsgeld.

 • Voor wie?

  Werkgevers en leidinggevenden

 • Lesgever
  Filip De Bleeckere

  Filip De Bleeckere

  Filip heeft meer dan 30 jaar ervaring in de sector als houtexploitant en ruim 15 jaar als praktijklesgever bij Inverde. Hij heeft daardoor heel wat expertise opgedaan omtrent bosbeheer in de praktijk. Als praktijklesgever heeft hij ook veel nationale en internationale ervaring in de Europese standaarden en certificaten in alle niveaus voor het kettingzaaggebruik.

   

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.

Gerelateerde opleidingen