Een carrièrewending dankzij een cursus natuurmanagement

Auteur: Veronique De Smedt | Inverde

Kurt De Meulemeester en Kristof Sprengers hebben twee erg uiteenlopende jobs. Kristof werkt als coördinator Beheer en Logistiek bij Provincie Antwerpen. Kurt is aan de slag bij de dienst Adviezen, Vergunningen, Erkenningen en Subsidies van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). En toch hebben Kurt en Kristof één ding gemeen: ze vonden beiden hun job dankzij de opleiding Natuurmanagement van Inverde.

“Tot 2002 werkte ik in een fabriek”, vertelt Kristof. “Maar na verloop van tijd was ik uitgekeken op het monotone werk.” Een folder van Inverde overtuigde hem om de opleiding Natuurmanagement te volgen. “Meteen daarna vond ik werk. En die carrièreswitch heb ik helemaal te danken aan Inverde.”

Juiste verwachtingen

Ook Kurt vond een nieuwe job nadat hij de tweejarige opleiding Natuurmanagement – Advies en Beleid van de Groene Ruimte volgde. “Na een basisopleiding van een jaar kan je kiezen voor de specialisatie boswachter, advies en beleid van de groene ruimte of natuurinspecteur”, vertelt Kurt. “Ik begon aan de opleiding uit interesse maar kreeg dan steeds meer zin om als beleidsadviseur te gaan werken. Nu weet ik dat ik de goede keuze heb gemaakt. Door mijn opleiding bij Inverde wist ik perfect wat ik van mijn nieuwe job kon verwachten.”

Boeiende lesgevers

“Wat me vooral is bijgebleven, is de inzet van de lesgevers”, vertelt Kurt. “Zij zijn heel erg begaan met hun materie en leggen alles uit met het oog op concrete toepassingen.” En ook Kristof is tevreden over de lesgevers. Kristof: “De ‘alumni’ die ik ken, zijn het er allemaal over eens dat Inverde er telkens in slaagt om interessante lesgevers te strikken. Van hen steken we veel op, ook al hebben sommigen onder ons meer dan dertig jaar ervaring in groenbeheer.”

Wil jij net als Kurt en Kristof een carrière in de natuursector?

Dan is de opleiding Natuurmanagement iets voor jou. Die bieden we aan in drie formules. Nieuw dit jaar is Blended Leren : een combinatie van webinars, excursies en online leren.

Ontdek alle formules op inverde.be/natuurmanagement

Deze opleidingen mag je zeker niet missen

Ontdek het volledige aanbod opleidingen in het thema Natuurbeheer & Ontwerp