In de opleidingen Natuurkennis leer je van onze experten hoe je de natuurlijke wereld rondom je in kaart brengt en herkent. De theoretische kennis die je opdoet, pas je meteen toe in de praktijk.

Op stap met Willy Verbeke in het Zoniënwoud

Klaar voor jouw volgende opleiding?

Ontdek meteen alle huidige opleidingen binnen het thema natuurkennis in ons aanbod mét alle data en locaties.

Mis nooit een opleiding

Wil je graag als eerste weten welke opleidingen doorgaan binnen het thema natuurkennis? En geïnspireerd worden met verrassende video’s en artikels? Dan is onze nieuwsbrief natuurkennis iets voor jou. Je ontvangt elke maand een nieuwsbrief op maat.

Opleidingen op maat

Wist je dat je deze opleidingen ook kan laten inplannen op maat van je organisatie? We hebben zelfs een resem titels die we enkel 'op maat' aanbieden en altijd afstemmen op de specifieke noden van onze klanten.

In de kijker: Natuurmanagement

Droom je van een zinvolle job waarbij je mee het verschil kan maken voor de Vlaamse natuur? Een nieuwe uitdaging bij een natuurvereniging of misschien zelfs boswachter bij de Vlaamse Overheid? Dan is de opleiding Natuurmanagement het best mogelijke begin. We organiseren Natuurmanagement in 3 versies: klassikaal, blended leren of zelfstudie.

Op excursie met Natuurmanagement

Onze klanten aan het woord

"Bomen en Struiken Herkennen is een zeer interessante opleiding, waar ik veel van heb opgestoken. De lesgever sprak met kennis van zaken en bracht het zeer boeiend. Het cursusboek en zakboekje die je krijgt zijn zeer handig."

Anne-Marie

"Het beste aan Bomen en Struiken Herkennen vond ik dat je praktijkgericht soorten leert kennen. Je past de theorie meteen toe in de praktijk. Het lokaal was prima en het nabijgelegen bos was ook handig."

Kristel

 

"Alexandra geeft les op een goed tempo, heeft een uitstekende kennis van de thema's. En geeft en zeer boeiend les. Er waren goede en duidelijke voorbeelden van takken en bladeren voorhanden. De bomenwaaier is handig."

Esmé

 

"De lesgever hield er een goed tempo op na en had een uitstekende kennis van het thema. Hij bracht de les boeiend en met humor. Ook het didactisch materiaal was top!"

Marcel

 

Maak kennis met onze lesgevers

Lesgever Alexandra Mannaert

Alexandra Mannaert

Alexandra Mannaert is van opleiding bio-ingenieur in land- en bosbeheer en werkt al meer dan 15 jaar in de sector van bos- en natuurbeheer. In avondschool behaalde ze een diploma als tuinontwerper. Sinds 2008 werkt ze bij Inverde, waar ze zich bezig houdt met opleidingen over tuin- en landschapsinrichting, bosbeheer en het herkennen van bomen en struiken. Daarnaast staan ook het indienen, opvolgen en uitvoeren van Europese projecten rond bos-, groen- en natuurbeheer op haar cv.

Hannes Cosyns

Hannes Cosyns

Hannes is bio-ingenieur bos- en natuurbeheer. Zijn loopbaan begon in de Vlaamse bossen. Daaropvolgend verkende hij het tropisch woud van Kameroen, onderzocht hij Boliviaanse nevelwouden en nam de ecologie-economie balans van het bosbeheer in Duitstalige Europa onder de loep. Als expert bosbeheer geeft Hannes les bij Inverde. Daarnaast ontwerpt en ontwikkelt hij impactvolle leeroplossingen en werkt hij mee aan tal van (Europese) projecten.

Lesgever  Willy Verbeke

Willy Verbeke

Willy werkt al sinds 1992 bij Natuurinvest en haar voorgangers, waarbij er periodes zijn geweest dat hij vooral bezig was met vegetaties, bosbeheer en hout. De laatste jaren richt hij zich vooral op graslandbeheer en de valorisatie van natuurmaaisel. Hij geeft les en neemt daarnaast deel aan projecten.