ECS en français

European Chainsaw Standards


Sinds enkele jaren werkt Inverde samen met partners uit heel Europa aan de ontwikkeling van Europese standaarden voor kettingzaaggebruik. Hier vind je zowel als kettingzaaggebruiker en als opleidings- of examencentrum alle nodige info.


Wat is een European Chainsaw Standard?

Een European Chainsaw Standard of ECS is een omschrijving van de kennis en vaardigheden die een kettingzaaggebruiker minimaal nodig heeft om bepaalde werken uit te voeren. Deze standaarden zijn in alle deelnemende landen op dezelfde manier omschreven en kunnen door iedereen vrij worden gebruikt, bijvoorbeeld om opleiding te geven. Er worden momenteel vier niveaus van kettingzaaggebruik onderscheiden.
> Meer info


Wat is een European Chainsaw Certificate?

Een European Chainsaw Certificate of ECC is een certificaat dat aangeeft dat de houder geslaagd is voor een examen op basis van een van de European Chainsaw Standards. ECC-examens mogen enkel georganiseerd worden door geaccrediteerde examencentra en afgenomen door erkende beoordelaars. In elk deelnemend land ziet het Nationale Agentschap toe op de erkenning van examencentra, de screening van beoordelaars en de organisatie van examens. 
> Bekijk de ECC-video's op Ecopedia


Wat win ik hierbij als kettingzaaggebruiker?

Als kettingzaaggebruiker heb je met een European Chainsaw Certificate een bewijs in handen van je kennis en vaardigheden: het is een erkenning als professional. Zo’n certificaat wordt meer en meer gevraagd door opdrachtgevers en je onderscheidt er je bij werkgevers en klanten mee van kettingzaaggebruikers zonder certificaat. Met een ECC krijg je deze erkenning bovendien niet enkel in België, maar in heel Europa. Het laat je toe om overal in Europa aan de slag te gaan zonder jezelf steeds opnieuw te moeten bewijzen.

 


copyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster