Opleidingen Bosbeheer

Bosbeheer

De opleidingen binnen het thema bosbeheer, kaderen in duurzaam bosbeheer, met het oog op de toekomst. Hieronder vind je een lijst van alle opleidingstitels binnen het thema Bosbeheer.

Wil je een overzicht van alle data en locaties van deze opleidingen?

Bekijk het gedetailleerde overzicht via de opleidingzoeker

Onze klanten aan het woord

"Tijdens de opleiding bosbeheer kregen we de materie in onze hoofden en onze vingers. Helemaal geslaagd."

Joep

"Martin slaagt er in de vele aspecten van het bosbeheer duidelijk en helder uit te leggen."

Erik

Onze lesgevers

Hannes Cosyns

Hannes Cosyns

Hannes is bio-ingenieur bos- en natuurbeheer. Zijn loopbaan begon in de Vlaamse bossen. Daaropvolgend verkende hij het tropisch woud van Kameroen, onderzocht hij Boliviaanse nevelwouden en nam de ecologie-economie balans van het bosbeheer in Duitstalige Europa onder de loep. Als expert bosbeheer geeft Hannes les bij Inverde. Daarnaast ontwerpt en ontwikkelt hij impactvolle leeroplossingen en werkt hij mee aan tal van (Europese) projecten.

Alexandra Mannaert

Alexandra Mannaert

Alexandra Mannaert is van opleiding bio-ingenieur in land- en bosbeheer en werkt al meer dan 15 jaar in de sector van bos- en natuurbeheer. In avondschool behaalde ze een diploma als tuinontwerper. Sinds 2008 werkt ze bij Inverde, waar ze zich bezig houdt met opleidingen over tuin- en landschapsinrichting, bosbeheer en het herkennen van bomen en struiken. Daarnaast staan ook het indienen, opvolgen en uitvoeren van Europese projecten rond bos-, groen- en natuurbeheer op haar cv.

Robbie Goris

Robbie Goris

Robbie startte zijn bosloopbaan op z'n vijfde met het omhakken van dode boompjes. Later verdiepte hij zich in de principes van het natuurgetrouw bosbeheer, de productie van kwaliteitshout en ecologisch verantwoorde bosexploitatie. Naast les geven voor Inverde en kurkdroge artikels schrijven over bosgereedschap, houdt hij zich ook bezig met het beheer van bossen.

Filip De Bleeckere

Filip De Bleeckere

Filip deelt al 15 jaar lang zijn uitgebreide expertise over bosbeheer tijdens zijn lessen. En hij heeft een pak expertise met de Europese kettingzaagstandaarden en certificaten. Met zijn meer dan 30 jaar ervaring in de sector als houtexploitant en projectverantwoordelijke in groenprojecten kan je wel zeggen dat Filip voor Inverde een standaard op zichzelf is.