De opleidingen binnen het thema bosbeheer, kaderen in duurzaam bosbeheer, met het oog op de toekomst. Zo zorg je voor kwalitatief bos dat nog generaties meegaat.

Opleiding voedselbossen

Klaar voor jouw volgende opleiding?

Ontdek meteen alle huidige opleidingen binnen het thema bosbeheer in ons aanbod mét alle data en locaties.

Mis nooit een opleiding

Wil je graag als eerste weten welke opleidingen doorgaan binnen het thema bosbeheer? En geïnspireerd worden met verrassende video’s en artikels? Dan is onze nieuwsbrief bosbeheer iets voor jou. Je ontvangt elke maand een nieuwsbrief op maat.

Opleidingen op maat

Wist je dat je deze opleidingen ook kan laten inplannen op maat van je organisatie? We hebben zelfs een resem titels die we enkel 'op maat' aanbieden en altijd afstemmen op de specifieke noden van onze klanten.

Wil je meer leren over bosbeheer?

Van de basis van bosbeheer tot klimaatslim bosbeheer voor gevorderden: onze opleidingen bosbeheer hebben voor ieder wat wils.

Daarnaast kan je ook terecht op Ecopedia. Dat is het kennisplatform van Inverde. Op de overzichtspagina's over Bos en Natuurbeheer & Klimaat vind je verschillende gratis artikels. Zo leer je bij in je eigen tijd.

Boswachterij Grolloo - Vilda - Stijn Smits

Deze klanten zijn alvast enthousiast

"Tijdens de opleiding bosbeheer kregen we de materie in onze hoofden en onze vingers. Helemaal geslaagd."

Joep

"De Studiereis Bosbeheer, da's prachtige natuur, bakken leerrijke bosbouwtraditie en een gevarieerd gezelschap van warme, interessante mensen!"

Elke

"Hannes slaagt er in de vele aspecten van het bosbeheer duidelijk en helder uit te leggen."

Erik

"De opleiding 'Kwaliteitshout herkennen en houtgebreken beoordelen' is een aanrader. Brede en diepgaande inhoud gegeven door ervaren cursusleiders en erg praktisch gericht. "

Filiep

Maak kennis met onze lesgevers

Hannes Cosyns

Hannes Cosyns

Hannes is bio-ingenieur bos- en natuurbeheer. Zijn loopbaan begon in de Vlaamse bossen. Daaropvolgend verkende hij het tropisch woud van Kameroen, onderzocht hij Boliviaanse nevelwouden en nam de ecologie-economie balans van het bosbeheer in Duitstalige Europa onder de loep. Als expert bosbeheer geeft Hannes les bij Inverde. Daarnaast ontwerpt en ontwikkelt hij impactvolle leeroplossingen en werkt hij mee aan tal van (Europese) projecten.

Alexandra Mannaert

Alexandra Mannaert

Alexandra Mannaert is van opleiding bio-ingenieur in land- en bosbeheer en werkt al meer dan 15 jaar in de sector van bos- en natuurbeheer. In avondschool behaalde ze een diploma als tuinontwerper. Sinds 2008 werkt ze bij Inverde, waar ze zich bezig houdt met opleidingen over tuin- en landschapsinrichting, bosbeheer en het herkennen van bomen en struiken. Daarnaast staan ook het indienen, opvolgen en uitvoeren van Europese projecten rond bos-, groen- en natuurbeheer op haar cv.

Robbie Goris

Robbie Goris

Robbie startte zijn bosloopbaan op z'n vijfde met het omhakken van dode boompjes. Later verdiepte hij zich in de principes van het natuurgetrouw bosbeheer, de productie van kwaliteitshout en ecologisch verantwoorde bosexploitatie. Naast les geven voor Inverde en kurkdroge artikels schrijven over bosgereedschap, houdt hij zich ook bezig met het beheer van bossen.

Filip De Bleeckere

Filip De Bleeckere

Filip deelt al 15 jaar lang zijn uitgebreide expertise over bosbeheer tijdens zijn lessen. En hij heeft een pak expertise met de Europese kettingzaagstandaarden en certificaten. Met zijn meer dan 30 jaar ervaring in de sector als houtexploitant en projectverantwoordelijke in groenprojecten kan je wel zeggen dat Filip voor Inverde een standaard op zichzelf is.