Hakhoutbeheer

Hakhout is een vorm van bosbeheer die eeuwen lang werd toegepast in Vlaanderen. Er worden dikwijls hoge natuurwaarden aan toegedicht en veel beheerders willen het hakhoutbeheer daarom opnieuw opnemen. In deze cursus leer je de historische context van hakhoutbeheer, welke boomsoorten het meest geschikt zijn en wat de praktische voor- en nadelen zijn.

In de theoretische uiteenzetting bespreken we de ecologische processen bij hakhoutbeheer, voorbeelden uit binnen- en buitenland en de afzet van hakhoutproducten.

Maar daar blijft het vandaag niet bij. In de namiddag ga je immers het terrein op en zal de uitgebreide demo de 'hakhoutman of -vrouw' ongetwijfeld in je aanwakkeren. Naast de theorie krijg je dus ook een heleboel praktische tips om zelf goed aan de slag te kunnen.

Misschien ben je ook ge√Įnteresseerd in de volgende opleidingen:

Details

  • Aantal dagen: 1
  • Doelgroep: Iedereen die meer wil weten over deze historisch belangrijke bosbedrijfsvorm.
  • Voorkennis: Cursuscategorie [*]
    Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

Kostprijs

  • 30 euro
  • 18 euro /studenten en werkzoekenden

Praktische informatie

Deze cursus heeft in 2014 reeds plaatsgevonden. In het najaar van 2014 maken wij de data bekend van het cursusaanbod voor 2015. Wil je zeker zijn dat je deze aankondiging niet mist? Schrijf je dan in op onze elektronische nieuwsbrief.